Anbefaling: Parfumefri dagcreme, der bare virker – uden at vælte dit budget

Jeg har testet parfumefri dagcreme og disse tre varianter kan all stå distancen.Parfumefri dagcreme der er “kemifri”, budgetvenlig og fyldt med effektive ingredienser hænger ikke på træerne. Det har jeg selv erfaret, da jeg var på jagt efter et godt alternativ til mine nuværende lækre, men alt for kradse produkter.

Jeg har derfor sat mig for at finde de lækreste parfumefri alternativer, som ikke koster en formue. Dem jeg har valgt at teste og præsentere her er ikke discount, men de er til gengæld af så god kvalitet, at jeg godt synes, man kan kalde dem budget-fund. De er nemlig spækket med effektive ingredienser, drøje i brug og bare virkelig gode.

Når jeg skriver kemifri, mener jeg fri for parfume, hormonsforstyrrende stoffer og uden ingredienser, der skader miljøet. For nemheds skyld kalder jeg dem slet og ret “kemifri”, selvom det selvfølgelig ikke er 100% tilfældet. De er alle sammen godkendt af Forbrugerrådets app Kemiluppen, og det er ingrediensmæssigt et meget lille og snævert nåleøje at komme igennem.

Alle hudtyper har forskellige behov, så det der passer til mig, er ikke nødvendigvis det rigtige for dig. Jeg vil dog vove at påstå, at de testede cremer er temmelig all-round.

Kriterierne for testen af parfumefri dagcreme

De tre cremer i testen er bedømt ud fra følgende kriterier:

 • Konsistens
 • Resultater (hvordan ser min hud ud efter 2 ugers brug)
 • Duft/lugt (jo, parfumefri dagcreme kan godt have en lugt)
 • Emballage (er den god til at holde bakterier ude, er den nem at dosere?)
 • Pris
 • Ingredienser (er der ingredienser i cremen, som er særligt effektive og plejende?)
 • Bonus: er der ekstra plusser som f.eks. solfaktor, eller er cremen særligt god under makeup?)

De følgende tre parfumefri dagcremer har jeg testet hver dag i to uger. Min hud er kombineret/tør og dertil er den meget sart. Selvom jeg ikke decideret har allergi, slår jeg let ud med rødmen og afskallende hud.

Særligt om vinteren er min hud problematisk, men disse tre cremer er alle sammen spot-on til at afhjælpe de problemer, jeg kan have. Jeg kan virkelig stå 100% inde for at anbefale dem her på bloggen, så jeg håber, at andre der har problematisk hud læser med. Testen viser nemlig sort på hvidt, at du altså ikke behøver spise havregryn i en måned, fordi du har brugt pengene på creme. Næh, disse cremer koster alle under 250 kr. og de er både drøje i brug og pakket med effektive ingredienser.

ULTIMATE Face Cream, SPF 20, Faaborg Pharma

Faaborg Pharma er en supergod parfumefri cremeDen første parfumefri dagcreme jeg har testet ligner en halv million. Her leverer Faaborg Pharma altså 100% på lækkerhedsskalaen. Jeg får associationer til det schweiziske luksusmærke La Prairie, når jeg kigger på den eksklusive sølvfarvede pumpe-beholder. Selvom det er det indre der tæller, er det da kun et ekstra plus at have sådan en laber sag stående på badeværelsehylden. Hvis vi bliver et øjeblik ved emballagen, er det som sagt en pumpe. Og det er helt optimalt, fordi den sørger for at holde bakterier ude. Desuden er doserings-mekanismen i top, da der hverken kommer for meget eller for lidt creme ud af gangen.

Cremen har en let konsistens, og den absorberes hurtigt af huden. Alligevel fugtmætter den min tørre hud til fulde, men er på ingen måde fedtet. Efter to ugers brug har min hud det rigtig godt. Den tendens jeg har til rødmen er reduceret. Det skyldes formentlig, at cremen er tilsat syricalm, som virker irritationsdæmpende. Og det hjælper sikkert også, at det er en parfumefri dagcreme. Den er neutral i sin duft, og har ingen syrlig/planteagtig duft, som man ind i mellem oplever med parfumefri cremer.

Hvis vi kigger nærmere på ingredienserne, så er der virkelig meget at komme efter. Foruden syricalm, indeholder cremen B3 vitamin, og endnu bedre bliver det med hyaluronsyre. Det er nemlig blandt de (få) kosmetikingredienser, der beviseligt kan medvirke til at re-etablere hudens spændstighed. Som en kæmpebonus indeholder cremen solfaktor, men den findes også i en variant uden solfaktor. Derudover er cremen både dermatologisk testet og allergitestet. Cremen er uden parfume, farvestoffer og parabener.

Cremen forhandles på apoteket og på Webapoteket (hvor du i øvrigt får 15% rabat, når du tiilmelder dig deres nyhedsbrev.) Cremen koster 179,95 kr (50 ml).

Citronmelissecreme fra Mellisa 

Citronmelissecremen fra Mellisa er en supergod parfumefri dagcreme. Den næste creme, jeg vil anbefale er Citronmelissecreme fra det økologiske hudplejemærke Mellisa. Cremen, der kommer i en stor flaske på 150 ml, er både velegnet til ansigt og krop. Som de andre testede cremer, er den uden parfume. Jeg synes dog ikke den er duftfri, for hvis jeg virkelig snuser godt efter, kan jeg ane en svag snert af citronmelisse. For mig er det kun et plus, da jeg synes det giver cremen endu mere lækkerhed. Cremen kommer i en anti-bakteriel luftfri pumpe, og den er meget nem at dosere.
Cremen er et perfekt match til min sarte hud, og jeg synes sagtens cremen kan bruges hele året rundt, da den ikke er alt for fed. Den fugter helt tilpas, men det største plus er den beroligende effekt, den har på min hud. Cremen lægger sig rigtig godt under makeup, og selvom den er meget fugtgivende absorberes den hurtigt. Cremen har virket som et rigtig godt beskyttelseslag gennem de sidste par uger med bidende frostgrader og snevejr.

Citronmelissecremen har en imponerende liste af økologiske naturlig ingredienser, og varedeklarationen er virkelig godt udført, da den også beskriver hvad de forskellige ingredienser gør godt for. Cremen indeholder bl.a. økologisk abrikoskerneolie, økologisk olivenolie, økologisk lakrids, økologisk kakaosmør, økologisk hvid te og økologisk ginko biloba. Desuden indeholder cremen også vitamin C og E samt allantonin og mineralkompleks, der angiveligt har antiage-effekt.
Alt i alt er cremen en økobombe af lækre, naturlige og effektive ingredienser. Og hvis du ligesom jeg sætter pris på at få god kvalitet for dine penge, så er cremen her et godt valg.

Med sine imponerende 150 ml. og med den fordel, at cremen er velegnet til at pleje hele kroppen, så får du altså virkelig meget kvalitetscreme for dine penge.

Cremen forhandles bl.a. på webshoppen Med24, hvor den normalt står til 159 kr. For tiden er den dog på tilbud til 127 kr (150 ml).

Perfect Skin Day Protector fra Danish SkinCare

Den sidste creme jeg har testet er den af cremerne, der koster mest – men den er hver en krone værd! Jeg har testet varianten til tør hud, og jeg skal love for, at den er god til at behandle min knastørre vinterhud. Danish SkinCare er dog også leveringsdygtig i en mindre fed variant til en mere fedtet hud. Cremen har en lækker konsistens, og den hører til blandt de lidt federe cremer. Men hvor mange fede cremer har den ulempe, at de efterlader din pande fedtet og muligvis begynder at skinne igennem ovenpå din makeup, trænger cremen her helt ind i huden. Jeg har faktisk eksperimenteret med at smøre et ekstra tykt lag og lade den virke som fugtmaske. Det gav et supergodt fugtboost til min hud! Endelig vil jeg fremhæve, at cremen lægger sig rigtig godt under make-up. Den lægger sig nærmest som en primer og giver glød til huden.Den parfumefri dagcreme fra Danish Skin care holder hvad den lover.
Cremen kommer i samme smarte og antibakterielle pumpe som Melissas creme, så den er både praktisk og nem at dosere med. Denne creme er også en parfumefri dagcreme, dog er den ikke helt duftneutral. Jeg kan ikke helt beskrive hvad den dufter af, men jeg synes ikke den lugter dårligt. At den har en snert af duft gør for mig ikke noget, når man tager cremens meget høje kvalitet og konsistens i betragtning.

Cremen har flere gode ingredienser, bl.a. kamomille, der er kendt for sin beroligende effekt samt grøn te, shea butter og A vitamin, som også har gode plejende egenskaber. Som et ekstra plus har cremen solfaktor 15.

Cremen forhandles bl.a. på Danish SkinCares egen webshop og koster 247 kr (50 ml)

Cremerne der indgår i testen er sponsoreret af de respektive firmaer.

Artiklen indeholder affiliate links.

4 meninger om “Anbefaling: Parfumefri dagcreme, der bare virker – uden at vælte dit budget

 1. Sikke et godt blogindlæg. Jeg er ny læser her, men det er bestemt ikke sidste gang, jeg kigger forbi.
  Jeg er selv sarthudet, og af de tre cremer du nævner, har jeg kun prøvet den fra Danish Skin Care. Jeg kunne desværre slet ikke tåle deres cremer, hverken dag- eller natcremen. Men måske skulle jeg prøve de to andre, som du omtaler 🙂

  Like

  • Hej Hanne. Hvor er jeg glad for, at du kunne bruge det. Og velkomment til min blog 🙂 Hvor dejligt, at du læser med. Ja, jeg synes de to andre cremer er super (som det vidst også fremgår). De har begge rigtig gode effektive ingredienser, og hvor Mellisa har den store fordel, at den fungerer som all-round creme også til kroppen, så har Faaborg Pharma også solfilter, så det er jo lidt, hvad man er til. Derudover, og dem har jeg ikke skrevet om endnu – så kunne du også overveje Purely Professionals hudplejeserie. Både deres dag-og natcreme er meget milde (og virkeligt lækre), eller Ecooking (som jeg snart udgiver et indlæg om). Ecooking er virkelig skøn! 100% duftneutral (den parfumefri variant, forstås), lækker lækker konsistens. Hvis du ikke kender Ecooking, så har jeg lige set, at Matas er begyndt at forhandle det. Rigtig god aften.
   Kærlig hilsen
   Marie-Louise

   Like

Jeg vil elske at høre DIN mening om emnet, så giv endelig dit besyv med i kommentarfeltet :)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s