Et lille udvalg af alt det babyudstyr, vi fik forærende af Davids fætter.

Hvad skal man bruge til en nyfødt – og hvor meget babyudstyr har man egentlig brug for?

Der er sket store sager i den lille familie (som jo normalt bare indbefatter David, mig selv og vores petting zoo-dyr: labrador Mille og burmillakat Misse).

Vi venter os nemlig! Og det har sat en masse nye forbrugstanker i gang. For hvordan kan vi bibeholde et fornuftigt forbrugermindset samtidig med at babybutikkerne, bloggermødrene og ja, ’babyindustrien’ lokker med alt muligt babyudstyr, som vores barn angiveligt ”ikke kan leve uden”?

Så skete det endelig – vi lykkedes med at blive gravide. Og dét efter en lang og til tider ret frustrerende periode, hvor vi var meget tæt på at skulle i fertilitetsbehandling. Det skete dog ’uden hjælp’, og da det endelig skete, føltes det som noget nær et mirakel.

Fertilitetsproblemer og ny tilværelse som selvstændig

Graviditeten er faktisk også en af grundene til, at bloggen har stået helt stille de sidste mange måneder. Dagsformen har været jævnt sløj, og når jeg har været frisk nok til at skrive, så har energien været investeret i at skrive tekster og løse andre opgaver for mine kunder – for i mellemtiden har jeg forladt mit trygge lønmodtagerjob (løgn – det var nok i virkeligheden bare lønnen, der var tryg) til ære for et nyt kapitel som selvstændig. Det er en historie i sig selv, så det må lige vente til et andet blogindlæg.

Nå, men for helvede da: VI SKAL VÆRE FORÆLDRE!!!

Brugt babyudstyr (næsten) hele vejen igennem

Jeg er selvfølgelig så småt gået i gang med forberedelserne, og det er ingen hemmelighed, at det gibber lidt i mig, når jeg ser hvor meget fancy babyudstyr og bæredygtigt babytøj, der findes derude. Og hvor meget grej, man falder over, der virker helt vildt smart, men som jeg jo reelt set ikke ved 1) hvordan man bruger og 2) om baby gider bruge det.

Samtidig har penge også fået en ganske anden betydning efter jeg er blevet selvstændig. Før var den faste månedsløn lige så sikker som at tirsdag kommer efter mandag, men nu fluktuerer min indkomst, og på en eller anden måde føles pengene derfor mere værdifulde, når man selv udskriver regningerne til kunderne.

Seks IKEA-poser med babyudstyr!
På nuværende tidspunkt, lidt over halvvejs i graviditeten, har vi faktisk ikke har købt det store babyudstyr. Vi har købt en smule brugt børnetøj i Børneloppen (som virkelig VARMT kan anbefales, især når det gælder lækkert velholdt babytøj), og så har vi været heldige at få en masse forærende fra familie og venner. Så sent som i går kom Davids fætter forbi med seks (6!!!) blå IKEA-poser fyldt med babytøj i størrelse 0-2 år samt en masse babyudstyr, bl.a. en BabyBjörn bæresele, voksipose osv. Fuldstændig vildt! Det må være en af fordelene ved at være de sidste i ”flokken” der forplanter sig.

Foruden de ting, vi har været så heldige at arve, er strategien som udgangspunkt at købe brugt babyudstyr så vidt muligt.

Meeen – der er undtagelser.

Nogle af de mere personlige ting, f.eks. dyne, puslepude, stofbleer – den slags, som man bare ved har været overskidt/opkastet/tisset på osv. af forrige ejere – dem køber vi fra ny. Så jeg holder øje med, hvornår tingene er på tilbud og køber så bæredygtigt som muligt. F.eks. var jeg heldig at finde den her lækre bæredygtige babydyne fra Naturebaby (reklamelink) på tilbud i sidste uge (og den er stadig på tilbud nedsat med 25%).

Babyudstyr, man rent faktisk får brug for
Jeg har desuden fået en masse gode input på fra en veninde, der netop har poppet tre babyer i streg inden for få år. Det er blevet til en kort liste over babyudstyr, som man rent faktisk har brug for (hun havde desuden samlet det vildeste babyudstyr starter-kit  med auto-stol, lift, legetøj, flasker, den evigt populære Sofie Giraf, mærkevaretøj og what not, som hun forærede det vordende forældrepar eller solgte til helt komiske priser.

Listen, hun hjalp os med, er nu også en gave i sig selv, da den er til at overskue og dejligt fri for larmende, neonfarvet plasticragelse. Den er ret no-nonse, og for nu holder jeg mig til den. Men lad os nu se, hvordan grej-cirkusset udvikler sig gennem de næste par måneder, hvor vi også skal have fat i en barnevogn.

Det kan være, at jeg følger op omkring barnevognsdramaet i et andet indlæg. Spoileralert: Den barnevogn, vi gerne vil have (Bugaboo Buffalo), har jeg forsøgt at købe brugt, men hele 3 gange (!) har sælgerne ombestemt sig. Hvad sker der lige? Det er altså ikke en limited edition Chanel, som Karl Lagerfeldt (RIP) har åndet på. Stop. Jer. Selv!

Fuzzypants fylder år!
Før jeg runder af, vil jeg lige tillade mig at kippe lidt med flaget over noget, der ikke handler om babyudstyr: Min blog har nemlig haft 1 års jubilæum (i februar, but who’s counting). Det har givet mig enormt meget at skabe det her lille frirum for mine tanker og små eksperimenter udi økonomi og bæredygtighed. Og så er det også en kæmpe glæde, at så mange af jer følger mig, både her og på Instagram.

Jeg kan se, at de fleste af jer, der besøger min blog, bliver hængende i lang tid ad gangen og læser en masse af mine posts, når I besøger mig. Det er så fedt at se, og giver mig en pejling om, at jeg har ramt et emneområde, der er interesse for ”hjemme i stuerne” J

Og husk lige, at det gør mig megaglad at høre jeres feedback – både positiv, men bestemt også hvis der er noget I savner, eller noget I gerne vil udfordre. Så husk, at kommentarfeltet eller mailboksen altid er open for business!

Indeholder reklamelinks

 

4 meninger om “Hvad skal man bruge til en nyfødt – og hvor meget babyudstyr har man egentlig brug for?

 1. Hej Anette,
  Mange tak for din kommentar. Og hvor er jeg glad for at du også siger det – siden det her indlæg har jeg nemlig hørt en del gange, at BB ikke var det bedste og kan ved selvsyn konstatere, at den model vi har arvet er meget gammel og ikke optimal. Var heldig at finde en ErgoBaby stærkt nedsat, og den har jeg bestilt. Alle siger, at de er de bedste, så nu glæder jeg mig til at få den hjem og afprøve den med baby. Har også “arvet” en strækvikle, som klart skal prøves, men tvivler på jeg har tålmodigheden – men skal selvfølgelig prøve den, nu hvor jeg alligevel har overtaget den fra min søde veninde 🙂
  KH ML

  Like

  • Strækviklen virker måske uoverskuelig, men er faktisk ret let at binde og perfekt til nyfødt, da de kan sidde helt korrekt i den. Husk deres rygge skal være som et C og knæene være højere end numsen, så sidder de ergonomisk korrekt, som om benene dannet et M, hvor knæene er de to øverste spidser og numsen er midten af M’et. Der findes også gode viklesider på facebook, hvor du kan få hjælp, hvis du bliver i tvivl 🙂
   Husk du skal have en bestemt indsats hvis du vil bruge ergobaby til nyfødt 🙂

   Like

   • Det kan sagtens være jeg kaster mig ud i viklen. Vores ergobaby er til brug for nyfødt uden ekstragrej (3200 kg og opefter)🤗Der findes flere modeller 😃

    Like

 2. Tillykke med den kommende baby. 🙂 Jeg vil lige komme med en anbefaling i forhold til bæresele. Baby björn er desværre ikke særlig ergonomisk. Nu ved jeg ikke om det er den gamle model (hvor baby hænger i hofterne er er ret så skidt) eller den nyere model som er bedre men dog stadig ikke helt god. Men jeg vil anbefale dig at læse op på det. Fx er ergobaby et bedre bud på en bæresele, men der finde en masse andre rigtig gode og ergonomisk korrekte bæreredskaber. Selv er jeg til vikler, som netop ikke er stive i ryggen og baby dermed kan sidde korrekt. Vi har også en fidella bæresele som far har brug herhjemme, som er lavet i viklestof og dermed ikke foret i ryggen.

  Like

Jeg vil elske at høre DIN mening om emnet, så giv endelig dit besyv med i kommentarfeltet :)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s