Økologisk solcreme fra Soleil Toujours, som er reef safe og parfumefri.

Økologisk og miljøvenlig solcreme: her er min nye solfaktor-favorit

Jeg har før skrevet om økologisk og miljøvenlig solcreme, der ikke skader havmiljøet, og nu vender jeg stærkt tilbage med endnu et indlæg om emnet, da jeg synes, det er det eneste rigtige at bruge, når man bader i havet. Jeg har nemlig testet det amerikanske solbrand Soleil Toujours.

Det er stadig lidt af en jungle at finde en god miljøvenlig solcreme med økologiske ingredienser, nul tilsat parfume, og som også skåner havmiljøet, synes jeg. Men Soleil Toujours lever faktisk op til alle mine krav til den perfekte solcreme. Jeg har testet solcremen (grundigt), og jeg har faktisk også sørget for, at én heldig læser kan vinde den vildeste luksuspakke med produkter fra Soleil Toujours.

Betingelserne for produkttesten
Før jeg kommer for godt i gang, vil jeg for god ordens skyld oplyse, at jeg har testet en række solprodukter fra Soleil Toujours, som jeg har fået i gave. Jeg får ikke penge for at skrive om dem, og jeg SKAL sådan set heller ikke skrive om dem, blot fordi jeg har fået produkterne gratis. Men det vælger jeg at gøre, fordi det falder indenfor den produkttype, som jeg selv ville købe, og som jeg tror er relevant for jer der følger min blog.

Bemærk desuden, at artiklen indeholder affiliate links. Det betyder, at hvis du vælger at købe produkterne gennem links her på siden, modtager jeg en lille kommission. Det påvirker ikke den pris du betaler eller din købesoplevelse i det hele taget.

Hvorfor reef safe og miljøvenlig solcreme? 

Som jeg skrev, da jeg anmeldte Coola solcreme i et tidligere indlæg, er det oftest de kemiske solfiltre, der findes i størstedelen af solcremer, som er den store syndebuk. Helt  konkret er det især ingredienserne oxybenzone og octinoxat, du skal undgå. På danske ingredienslister vil oxybenzone typisk benævnes benzophenone-3 eller Milestab-9 (Kilde: Verdensnaturfonden).

Netop disse ingredienser skader koraller, plankton og dermed hele økosystemer, hvorfor det er enormt vigtigt, at vi undgår at indsmøre os i produkter med disse ingredienser, hvis vi vil bade i havet, da det jo bliver skyllet direkte ned i vandet.

Ifølge Politiken findes det skadelige stof oxybenzone i ca. 3.500 solcremeprodukter verden over. Hvert år bliver der udledt 6.000-14.000 tons solcreme i verdenshavene.

Miljøvenlig solcreme, der består testen med flying colors
Og nu tilbage til Soleil Toujours. Takket være en stribe ualmindeligt solrige dage i juni,  har jeg ligget og daset med min store gravide mave på en solseng i mine forældres have flere dage i træk,  mens min mor har vartet mig op (man ved jo ikke, om man får mulighed for at smide gravid-kortet i fremtiden, så vi maxer ud med mor-forkælelse).

Det gav god anledning til at teste Soleil Toujours Sheer Sunscreen Mist SPF 30.

Jeg har før været en smule skeptisk ved spraysolcremer med micro-forstøver af den simple grund, at jeg har været usikker på, om man nu får nok på. Den bekymring viste sig at være ubegrundet. Jeg sprayede flere gange i løbet af en hel dag, og brugte måske også lige vel rigeligt nok, men altså better safe than sorry.

Ingen rødmen, ingen irritation
Efter mange timer i solen var der ikke det mindste tegn på rødmen eller anden form for sol-irritation, overhovedet. Der er ikke tilsat kunstige duftstoffer, hvilket jeg også sætter pris på, især når det er en spray, der jo ellers nemt kan få ALT i nærheden til at dufte.

Desuden er micro-forstøveren så genial, at man nemt kan spraye, selv med hovedet på flasken nedad, og så kan man også nemt komme til på ryggen, hvor det ellers er svært at nå. Solcremen lægger sig som en fin, transparent film på huden, som ikke kan ses, når den er tørret.

Det eneste minus jeg kan pege på, er at den måske ikke er så drøj i brug. Det hænger nok også sammen med, at jeg har været liiiidt for ihærdig med at spraye løs, da jeg lige skal vende mig til doseringsspray-mekanismen.

Alt i alt får Soleil Toujours-solcremen full marks herfra (også fra min mor). Den klistrer ikke, lugter ikke, beskytter min hud meget grundigt, og så – og dét kan også noget – oser flasken bare af lækkerhed. Soleil Toujours har tilsyneladende luret, at man godt kan finde ud af, at det er et solprodukt, helt uden at der har sneget sig neongul farve ind på flasken. Ja, tænk, så kloge er vi kvinder 😉
Hjemmesiden Bella Bellaci forhandler hele Soleil Toujours sortiment. 

soleil2Hvad ingredienserne angår, består Sheer Sunscreen Mist af 70 % økologiske ingredienser, heriblandt noget Soleil Toujours kalder EcoSun Complex, der består af en række anti-oxidanter, herunder rød alge, C-vitamin, E-vitamin og kamille.

Solbeskyttelsen er bredspektret og består af de tre aktive ingredienser avobenzone (3%), homosalate (7.5%), og octisalate 5%, som alle klarer frisag, når det drejer sig om at skåne havmiljøet.

Økologisk after-sun med aloe vera 
Foruden solbeskyttelse med forskellige faktorer har Soleil Toujours også en masse andre lækre sager i sortimentet. Jeg testede bl.a. en økologisk calming mist ‘Aloe Antioxidant‘ (billedet, til venstre), dvs. after sun med aloe vera i sprayform.

Den blev jeg også ret vild med, da den er virkelig frisk og enormt fugtgivende. Jeg ved faktisk ikke, om den de facto er beregnet til ansigtet, men prøvede den alligevel i face og det kunne min hud sagtens klare. Den dufter friskt, nærmest af agurk, og føles rigtig rar på varm hud. Jeg har også brugt den efter nogle dage, hvor jeg havde glemt solcremen, og hvor min hud var helt spættet og rødmosset. Her var den virkelig god til at berolige min hud igen. Den koster 240 kr. og kan købes her.

Selvbruner fra Soleil Toujours
Jeg er vild med selvbruner, så er det sagt. Især gennem de senere år, hvor jeg er blevet mere og mere fanatisk med solbeskyttelsen, har den altså ikke fået for lidt med ‘dåse-sol’. Jeg kan faktisk dårligt nok huske, hvornår jeg har været rigtig mørkebrun på grund af solens stråler.

Men hvis vi skal være ærlige, er der jo virkelig mange ækle selvbrunerprodukter derude, der oser af giftige ingredienser og som får huden til at lugte af helstegt pattegris. Og ligesom med solfaktor, kan der også være mange miljøskadelige kemikalier i selvbrunerprodukter.

Jeg holder derfor hele tiden øje med nye selvbrunerprodukter, som fortrinsvis består af naturlige ingredienser og som ikke lugter. Og som man kan brug uden at ødelægge havmiljøet!

Især efter jeg er blevet gravid, er jeg ekstra opmærksom på ikke at smøre mig ind i alt for mystiske ting, så det var jo helt oplagt, at jeg også lige skulle teste selvbruneren fra Soleil Toujours, som netop er blevet lanceret globalt for et par uger siden. Ligesom med solcremen, indeholder selvbrunerprodukterne ca. 70% økologiske ingredienser og føles helt generelt bare milde og meget lidt syntetiske, hvilket desværre gør sig gældende for mange selvbrunere på markedet. Produkterne er desuden reef safe og miljøvenlige, ligesom solprodukterne.

Miljøvenlig solcreme

Selvbruner i topklasse – som du forresten kan vinde! 

Selvbruner-serien består af en selvbruner-lotion til krop og ansigt (Sunless Tanning Créme) samt en serum (Daily Sunless Tanning Serum) til ansigtet.

Tanning Crémen har jeg prøvet i farven light/medium på mine ben, og den er særdeles potent. Jeg var bange for, om farven ville være for lys, men den var faktisk ret heftig, dog uden at se unaturlig ud. Den dufter lækkert af karamel (naturlig duft, ej tilsat) og med sin brune farve er den nem at fordele. Den glider faktisk lige på og tørrer hurtigt. Der står på den, at den udvikler sig efter 4-6 timer, men min erfaring er, at den faktisk bliver ved med at udvikle sig i flere timer end det, for der var stor forskel på resultatet da der var gået 8-10 timer. Så var der altså bronze-stænger for alle pengene.

Mht. selvbrunerlugt synes jeg, at jeg kunne ane en snert af det under udviklingsfasen, men hverken under påførslen eller dagen efter var noget som helst at spore. Så selvom lugten ikke var 100% fraværende, synes jeg det var så lidt, at det ikke betyder noget.
Den koster 398 kr og kan købes her. 

Ansigts-serummet var også en rigtig god oplevelse. Og der må jeg igen sige, at det her er altså ikke for de farveforskrækkede. Den giver rigtig god jævn kulør og udvikler sig meget flot over tid.

De lysegule dråber kan mikses med ens egen creme eller bruges alene. Jeg brugte den alene, men er vild med ideen om, at den kan tilsættes en almindelig dagcreme eller natcreme. Den er superdrøj i brug og bare 3-4 dråber gav en rigtig fin kulør.
Den koster 460 kr. og kan købes her.

Alt i alt scorer begge produkter topkarakter hos mig, og hvis du selv kunne tænke dig at prøve produkterne, finder du en forhandlerliste her.

Men – du kan også se om heldet er med dig, for du kan nemlig vinde selvbrunerprodukterne samt solcremen via min instagram. Konkurrencen kommer op i løbet i af de næste par dage.

 

 

 

 

 

Jeg vil elske at høre DIN mening om emnet, så giv endelig dit besyv med i kommentarfeltet :)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s