Nyt år – nyt købestop – nye udfordringer

Der er intet som en veloverstået jul, der kan sætte motivationen igang til en ny omgang købestop. Men modsat sidste gang, hvor jeg ‘udøvede’ shoppingpause, er det noget lidt andet denne gang.

Dels er det en ny situation, fordi jeg generelt shopper meget mindre end jeg gjorde, før jeg holdt købestop første gang for et par år siden. Og dels er der så lige sket det, at jeg har fået et barn i mellemtiden, Barbara, som jeg fødte i juli 2019.

Og hold da op, hvor kan man have mange gode intentioner i forhold til bæredygtighed og forbrug, før man får et barn. Det er vidst en lidt længere historie, som måske fortjener sit eget indlæg, men det korte af det lange er, at jeg har været chokeret over, hvor meget grej, jeg har haft brug for i forbindelse med familieforøgelsen. Og desværre også, hvor meget, jeg ikke har haft lyst til at købe brugt, f.eks. af hygiejniske årsager.

Så rent forbrugsmæssigt, har jeg været nødt til at sluge en hel del kameler, når det kom til babygrej. Og så må jeg også indrømme, at jeg bliver fristet til helt nye højder, når jeg ser noget babytøj (eller sengetøj.. eller legetøj osv), som jeg synes vil passe LIGE til Barbara.

Men NU skal der holdes pause. Min intention for de første tre måneder af 2020 er, at jeg ikke vil købe nye ting til Barbara eller nye ting til mig selv.

Det er klart, at hvis Barbara pludselig skal bruge noget medicinsk udstyr (et eller andet ergonomisk halløj eller hvad ved jeg) eller hvis barnevognen skulle gå i stykker – livsnødvendigheder, når man har et barn – så må vi tage situationen op til revision – men ellers skal hun som udgangspunkt bare bruge det, hun har. Og hvis hun vokser ud af noget tøj, og hun virkelig ikke HAR noget der kan bruges i den givne kategori, så må jeg finde det brugt.

Det er faktisk en hel del nemmere, når det kommer til mig selv. 

Her er det især tøj, sko og kosmetik, der er sat på pause. Bolignips, magasiner, bøger osv. er selvsagt også en del af købestoppet, men det betyder ikke så meget, da det sjældent er her, jeg bruger penge i det daglige. Ellers følger jeg i det store og hele de erfaringer, jeg gjorde mig efter mit første købestop.

Hvad tøj angår, er jeg stadig lidt udfordret efter fødslen. Jeg tog flotte 30 kilo på under min graviditet, hvoraf jeg stadig mangler at smide 10-12 kilo (men det går da fremad. Langsomt, men fremad, trods alt).

Derfor synes jeg heller ikke, at det er spor motiverende at købe nyt tøj i mange størrelser større end min normal størrelse, og som jeg derfor også kun regner med at kunne bruge i en (forhåbentlig) kortere periode.

Omvendt er det også dødssygt kun at kunne passe 10 % af min garderobe. Men pyt – jeg er på barsel, og skal alligevel ikke se smart ud nogen steder – prøver jeg i hvert fald at sige til mig selv. Det er nok mest synd for David, der skal se på mig i de samme gamle mumlebukser og røvsyge sweatshirts dag ud og dag ind 🙂

Januar er allerede ved at gå på hæld, og den første måned af det nye købestop er gået supergodt. Vores lille trofaste minihakker (som vi bruger næsten dagligt i køkkenet), brød desværre sammen, og skulle erstattes (200 kr.), men ellers er der ikke købt noget som helst andet end mad. Det synes jeg er rigtig fint – især med udsalg i hele byen og nye flotte babykollektioner, der oversvømmer mit instagram feed (unfollow unfollow unfollow).

Nu er jeg spændt på, hvordan det kommer til at gå i februar.

 

 

 

 

 

Jeg vil elske at høre DIN mening om emnet, så giv endelig dit besyv med i kommentarfeltet :)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s